Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sáfrányos rizs tenger gyümölcseivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db kagyló
  • 10 db garnélarák
  • 3 db tintahal
  • 2 csésze rizs
  • 2 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • só
  • bors
  • sáfrány

Elkészítése

2 kanál olíva olajba megsütjük a paprikát, mikor megsült kivesszük. Ugyanabba az olajba megsütjük a garnéla rákot, a tintahalat és a kagylót. Mikor ez mind kész van, akkor lereszeljük a két paradicsomot és azt is megsütjük.

A sült paprikát és a tenger gyümölcseit a sült paradicsommal egybe öntjük, majd ráborítjuk a két csésze rizst. Felengedjük vízzel (4 csésze) a sáfrányt, a fokhagymát és a petrezselymet mozsárba jól megtörjük, ráöntjük a rizsre só bors ízesítjük.

Kavarás nélkül készre főzzük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/safranyos-rizs-tenger-gyumolcseivel/