Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 db gombakonzerv
- 1 közepes vöröshagyma
- 80 dkg csirkemellfilé
- 50 dkg csuszatészta
- 10 dkg sajt
- 5 ek napraforgó olaj
- 4 ek sűrített paradicsom
- 1 dl víz
- só ízlés szerint
- 1 kk majoránna
- 1 tk bazsalikom
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk, olajjal kikent tepsibe fektetjük. A vizet aláöntjük, fóliával letakarjuk, majd megsütjük. Mielőtt teljesen kész lenne, 10 percet még fólia nélkül sütjük.
A tésztát sós vízbe kifőzzük, majd leszűrjük.
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, kissé megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, majoránnával és bazsalikommal (vagy egyéb, ízlés szerinti fűszerekkel) megszórjuk. Sűrített paradicsommal besűrűsítjük.
A kész húst kiszedjük a tepsiből. A tepsibe beleöntjük a leszűrt tésztát, ráöntjük a ragú felét, és jól összekeverjük.
Rásorakoztatjuk a csirkemellet, majd ráöntjük a maradék ragút. Megszórjuk reszelt sajttal, és addig sütjük a sütőben, amíg rásül a sajt.


