Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos-húsos rakott karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 3 dkg vaj
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 6 szál petrezselyemzöld

Továbbá

  • 2 tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 teáskanál só
  • bors

Tetejére

  • 7,5 dkg sajt
  • csipet fűszerpaprika

Elkészítése

A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, a felaprított petrezselyemzöldet és a fűszereket, majd jól összegyúrjuk és félretesszük.

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és enyhén sós vízben 5-6 percig előfőzzük, végül leszűrjük.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat (jómagam lecsatolható peremű tortaformában készítettem) kikenünk vajjal és az alját végigrakjuk a karfiol darabokkal.

Ezután a bekevert fasírthúsból kisebb golyókat formázunk és tetszés szerint a karfiolok közé rakjuk.

200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és (alsó-felső + légkeverés) nagyjából 20-22 perc alatt félkészre sütjük.

Mialatt sül az étel, a tojást kikeverjük a tejföllel, a füstölt sajttal és a fűszerekkel.

Ezután kivesszük a sütőből, majd a karfiolok és húsgombócok közé locsoljuk a sajtos-tejfölös tojást, befedjük a tetejét durvára reszelt sajttal, ízlés szerint pirospaprikával is megszórjuk és további 18-20 perc alatt készre sütjük.

4-5 perc pihentetés után még forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/sajtos-husos-rakott-karfiol/