Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott finomságok

Sajtos rakott palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A palacsintákat a lisztből, tojásból, ásványvízből, tejből, olajból, sóból és cukorból készítjük. A hozzávalókat egy nagy tálban csomómentesre keverjük, majd a megszokott módon palacsintákat sütünk belőle forró olajon, vastagabb rétegeket készítve, hogy kiadósabb legyen az étel. Körülbelül 10 darab vastagabb palacsintára van szükségünk. Miután megsültek, hagyjuk őket kihűlni, addig elkészítjük a tölteléket. A löncshúst egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tukora Melinda
Beküldte: 2012.12.10.

Hozzávalók

Elkészítése

A palacsintákat a lisztből, tojásból, ásványvízből, tejből, olajból, sóból és cukorból készítjük. A hozzávalókat egy nagy tálban csomómentesre keverjük, majd a megszokott módon palacsintákat sütünk belőle forró olajon, vastagabb rétegeket készítve, hogy kiadósabb legyen az étel. Körülbelül 10 darab vastagabb palacsintára van szükségünk. Miután megsültek, hagyjuk őket kihűlni, addig elkészítjük a tölteléket.

A löncshúst egy tálban villával jól összetörjük, majd összekeverjük a tejföl felével, sóval és borssal ízesítve. Egy másik tálba belereszeljük a sajt háromnegyedét, hozzáadjuk a maradék tejfölt és vegetával ízesítjük. Aki fűszeresebben szereti, magyaros vagy csípősebb fűszereket is tehet hozzá.

Egy olajjal kikent kerek jénai tálba rétegezzük a palacsintákat és a tölteléket. Először 3 palacsintát teszünk az aljára, erre jön a löncskeverék, majd újabb 2 palacsinta, és erre a tejfölös-sajtos keverék. Ezt megismételjük még egyszer, végül a tetejére a maradék tejfölös-sajtos keveréket simítjuk, és a maradék sajtot ráreszeljük.

Előmelegítetlen sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Tukora Melinda
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is