Elkészítése
A palacsintákat a lisztből, tojásból, ásványvízből, tejből, olajból, sóból és cukorból készítjük. A hozzávalókat egy nagy tálban csomómentesre keverjük, majd a megszokott módon palacsintákat sütünk belőle forró olajon, vastagabb rétegeket készítve, hogy kiadósabb legyen az étel. Körülbelül 10 darab vastagabb palacsintára van szükségünk. Miután megsültek, hagyjuk őket kihűlni, addig elkészítjük a tölteléket.
A löncshúst egy tálban villával jól összetörjük, majd összekeverjük a tejföl felével, sóval és borssal ízesítve. Egy másik tálba belereszeljük a sajt háromnegyedét, hozzáadjuk a maradék tejfölt és vegetával ízesítjük. Aki fűszeresebben szereti, magyaros vagy csípősebb fűszereket is tehet hozzá.
Egy olajjal kikent kerek jénai tálba rétegezzük a palacsintákat és a tölteléket. Először 3 palacsintát teszünk az aljára, erre jön a löncskeverék, majd újabb 2 palacsinta, és erre a tejfölös-sajtos keverék. Ezt megismételjük még egyszer, végül a tetejére a maradék tejfölös-sajtos keveréket simítjuk, és a maradék sajtot ráreszeljük.
Előmelegítetlen sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk!
