Elkészítése
A húsokat az olaj kivételével alaposan összekeverjük a pácfűszerekkel és 20-25 percig állni hagyjuk.
Amíg a hús pácolódik, addig a a zöldségeket a zöldborsó és a kápia paprika kivételével megmossuk, megtisztítjuk és vastagabb szeletekre vágjuk.
Egy edénybe téve rászórjuk a sót, a borsot és olajon 8-10 perc alatt megpároljuk, illetve elősütjük, majd a szaftjával együtt egy tepsibe vagy tűzálló tálba téve egyenletesen elrendezzük, végül rászeleteljük a kápia paprikát és rászórjuk a zöldborsót.
Ezután egy serpenyőben felhevítjük a húshoz szükséges olajat és minden combot egyszer-egyszer átforgatva 5-6 perc alatt megpirítunk, majd az így elősütött húsokat kiszedjük a zöldségágyra és gusztán elrendezzük.
A húsból megmaradt fűszeres olajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, fűszerezzük sóval vagy ételízesítővel és folyamatosan kevergetve felfőzzük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejszínt, beforraljuk és egy kanállal belocsoljuk vele a húsok közötti réseket.
190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 50-60 perc alatt megsütjük. Még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!








