Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtszószos csirkecombok zöldségágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húshoz

  • 1,3 kg csirke alsócomb
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál fokhagyma (zúzva)
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors

Zöldségalaphoz

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 darab édesburgonya
  • 1 darab cukkini
  • 8 darab barna csiperke
  • 10 darab kelbimbó (lehet mirelit is)
  • 5 szál zöldhagyma
  • 1 darab kápia paprika
  • 10 dkg zöldborsó (lehet mirelit is)
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet só
  • csipet bors

Sajtszószhoz

  • 3 evőkanál finomliszt
  • 4 dl tej
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 400 ml tejszín
  • 1 kávéskanál só

Elkészítése

A húsokat az olaj kivételével alaposan összekeverjük a pácfűszerekkel és 20-25 percig állni hagyjuk.

Amíg a hús pácolódik, addig a a zöldségeket a zöldborsó és a kápia paprika kivételével megmossuk, megtisztítjuk és vastagabb szeletekre vágjuk.

Egy edénybe téve rászórjuk a sót, a borsot és olajon 8-10 perc alatt megpároljuk, illetve elősütjük, majd a szaftjával együtt egy tepsibe vagy tűzálló tálba téve egyenletesen elrendezzük, végül rászeleteljük a kápia paprikát és rászórjuk a zöldborsót.

Ezután egy serpenyőben felhevítjük a húshoz szükséges olajat és minden combot egyszer-egyszer átforgatva 5-6 perc alatt megpirítunk, majd az így elősütött húsokat kiszedjük a zöldségágyra és gusztán elrendezzük.

A húsból megmaradt fűszeres olajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, fűszerezzük sóval vagy ételízesítővel és folyamatosan kevergetve felfőzzük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejszínt, beforraljuk és egy kanállal belocsoljuk vele a húsok közötti réseket.

190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 50-60 perc alatt megsütjük. Még forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/sajtszoszos-csirkecombok-zoldsegagyon/