Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fasírtok, gombócok

Sajttal, sonkával töltött fasírt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg hús darálva 3 tojás 2-3 gerezd fokhagyma 4 zsemle vagy kb negyed kiló kenyérbél kockákra vágva 1 evőkanál pirospaprika só, őrölt bors 20 dkg kockákra vágott sajt 20 dkg kockára vágott sonka olaj a sütéshez Elkészítése: A zsemléket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben megáztatjuk, aztán jól kinyomkodjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KisKrisztike
Beküldte: 2017.11.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg hús darálva
  • 3 tojás
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 zsemle vagy kb negyed kiló kenyérbél kockákra vágva
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só, őrölt bors
  • 20 dkg kockákra vágott sajt
  • 20 dkg kockára vágott sonka
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A zsemléket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben megáztatjuk, aztán jól kinyomkodjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk.

A húst és a kinyomkodott zsemlét, a sajton és sonkán kívül, az összes többi hozzávalóval összekeverjük, aztán kézzel jól összegyúrjuk.

A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy minden gombóc közepébe egy-egy kocka sajtot és sonkát teszünk (a hús minden oldalról jól fedje be a tölteléket, nehogy a sajt sülés közben kifolyjon!).

A gombócokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen (hogy jól átsüljenek) barnára sütjük.
[box style=”info”][/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KisKrisztike
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is