Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajttal, sonkával töltött fasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg hús darálva
  • 3 tojás
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 zsemle vagy kb negyed kiló kenyérbél kockákra vágva
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só, őrölt bors
  • 20 dkg kockákra vágott sajt
  • 20 dkg kockára vágott sonka
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A zsemléket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben megáztatjuk, aztán jól kinyomkodjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk.

A húst és a kinyomkodott zsemlét, a sajton és sonkán kívül, az összes többi hozzávalóval összekeverjük, aztán kézzel jól összegyúrjuk.

A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy minden gombóc közepébe egy-egy kocka sajtot és sonkát teszünk (a hús minden oldalról jól fedje be a tölteléket, nehogy a sajt sülés közben kifolyjon!).

A gombócokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen (hogy jól átsüljenek) barnára sütjük.
[box style=”info”][/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/sajttal-sonkaval-toltott-fasirt-2/