Hozzávalók:
- 1 kg hús darálva
- 3 tojás
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 4 zsemle vagy kb negyed kiló kenyérbél kockákra vágva
- 1 evőkanál pirospaprika
- só, őrölt bors
- 20 dkg kockákra vágott sajt
- 20 dkg kockára vágott sonka
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zsemléket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben megáztatjuk, aztán jól kinyomkodjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk.
A húst és a kinyomkodott zsemlét, a sajton és sonkán kívül, az összes többi hozzávalóval összekeverjük, aztán kézzel jól összegyúrjuk.
A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy minden gombóc közepébe egy-egy kocka sajtot és sonkát teszünk (a hús minden oldalról jól fedje be a tölteléket, nehogy a sajt sülés közben kifolyjon!).
A gombócokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen (hogy jól átsüljenek) barnára sütjük.
[box style=”info”][/box]