Hozzávalók:
- 1 kg darált disznóhúshús
- 3 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymapor ízlés szerint
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 tojás
- só
- bors
- ételízesítő
- 0,5 bögre tej
- zsemlemorzsa
- paradicsomlé a szósznak
Tölteléknek:
- kb: 50 dkg parmezán/mozzarella sajt
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, mint a hagyományos fasírtnál. Kicsit pihentetjük, majd kisebb adagokat veszünk a tenyerünkbe, kilapítjuk, és az előzőleg kockára vágott sajtot a közepébe helyezzük. Kis golyókat formázunk belőlük, majd a már meleg paradicsomszószba helyezzük őket.
40 perc alatt készre főzzük.
Tálalhatjuk rizzsel,vagy főtt krumplival, de magában is nagyon laktató.
Jó étvágyat!
[box style=”info”]Sósan csináltam a paradicsomszószt, de csak óvatosan, mert eleve van a sajtban is és a golyókban is. Mi a mozzarellát jobban szeretjük, de az eredeti receptben parmezán szerepel. :)[/box]