Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 karfiol
- 2 tojás
- 250 ml tejföl
- 10 dkg reszelt ementáli sajt
- 15 dkg szeletelt edámi sajt
- 4 vékony szelet sonka
- só
- bors ízlés szerint
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A karfiolt tisztítsuk meg, majd tegyük egy fazék sós vízbe és főzzük puhára.
A reszelt ementáli sajtot a tejföllel és a tojásokkal keverjük jól el. Sóval, borssal ízesítsük.
Egy tepsit, vagy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal. Tegyük bele a főtt, lecsepegtetett karfiolt. A szeletelt sajtot kettő kivételével feltekerjük és a karfiol rózsái közé tűzdeljük. A sajtos-tejfölös masszát is locsoljuk a rózsák közé. A tetejét fedjük be sonkaszeletekkel és a maradék 2 szelet sajtot is helyezzük rá.
180 fokra előmelegített sütően addig süssük, amíg a sajt kissé megpirul, majd tálaljuk.
[box style=”info”]Ízlés szerint másfajta sajtokat is használhatunk.[/box]

