Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sapkás karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 karfiol
  • 2 tojás
  • 250 ml tejföl
  • 10 dkg reszelt ementáli sajt
  • 15 dkg szeletelt edámi sajt
  • 4 vékony szelet sonka
  • só
  • bors ízlés szerint
  • vaj a tepsi kikenéséhez


Elkészítése:

A karfiolt tisztítsuk meg, majd tegyük egy fazék sós vízbe és főzzük puhára.

A reszelt ementáli sajtot a tejföllel és a tojásokkal keverjük jól el. Sóval, borssal ízesítsük.

Egy tepsit, vagy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal. Tegyük bele a főtt, lecsepegtetett karfiolt. A szeletelt sajtot kettő kivételével feltekerjük és a karfiol rózsái közé tűzdeljük. A sajtos-tejfölös masszát is locsoljuk a rózsák közé. A tetejét fedjük be sonkaszeletekkel és a maradék 2 szelet sajtot is helyezzük rá.

180 fokra előmelegített sütően addig süssük, amíg a sajt kissé megpirul, majd tálaljuk.

[box style=”info”]Ízlés szerint másfajta sajtokat is használhatunk.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/sapkas-karfiol/