Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgaborsó gulyás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg hús felkockázva
  • 25 dkg sárgaborsó (előző este beáztatva)
  • 4 szál sárgarépa kockázva
  • 30 dkg krumpli felkockázva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál liszt

Elkészítése

A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük. Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a felkockázott húst, megsózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd felengedjük vízzel, és félpuhára főzzük.

Ezután beletesszük a sárgaborsót, a felkarikázott sárgarépát és a kockára vágott krumplit. A tojást összedolgozzuk a liszttel, beleszaggatjuk a galuskát a forrásban lévő levesbe, és még 5–10 percig főzzük, amíg minden teljesen megpuhul.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/sargaborso-gulyas/