Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyú káposztás csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet csirkemell
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 dl kefir
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 6 dkg ecetes torma
  • 2 darab kisebb alma
  • kevés étolaj
  • liszt
  • só
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítése

A húst megsózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és kevés olajon hirtelen átsütjük, hogy aranybarna kérget kapjon. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a káposztát és a meghámozott, felszeletelt almát, és együtt pároljuk, amíg a káposzta kicsit megpuhul.

Egy tepsi vagy jénai aljára vékony réteg káposztát terítünk, majd ráfektetjük az elősütött húsokat, és újra káposztát rétegezünk a tetejére. Az edényt lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Ha a hús megpuhult, ráöntjük a kefirt, megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt szép színt kap.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/savanyu-kaposztas-csirkemell/