Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyú káposztás egytál recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 25 dkg nokedli (vagy galuska)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • olaj
  • só
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítése

Kifőzzük a galuskát. Közben a vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a savanyú káposztát is. 15-20 percet pároljuk. Kicsit sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.

A tejfölt kikeverjük egy kevés olajjal, sóval és pirospaprikával.

A sajtot lereszeljük.

A galuskát összekeverjük a káposztával és kivajazott tepsibe adagoljuk. Ráöntjük a tejfölt és megszórjuk a reszelt sajttal. Frissen őrölt borsot lehet még a tetejére szórni.

Ezután én lefedve szoktam 180°C-on kb. 30-40 percet sütni.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/savanyu-kaposztas-egytal/