Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyú káposztás sztrapacska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya (4 főre )
  • 40 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg juhtúró (lehet sima tehén túró is)
  • 10 dkg füstölt szalonna

Elkészítése

A burgonyát lereszeljük, összekeverjük tojással és sóval, majd galuskát készítünk belőle. Forró vízben kifőzzük, közben egy fej apróra vágott hagymát megpirítunk, és rádobjuk a savanyú káposztát, majd köménnyel megpároljuk.

Ha kifőtt a nokedli, egy jénaiba terítjük a felét, majd túrót morzsolunk rá. Erre jön egy kis pirított szalonna, majd a savanyú káposzta és a maradék nokedli. A tetejére öntjük a tejfölt, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/savanyu-kaposztas-sztrapacska-2/