Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 zsemle
- 1 tojás
- 1 közepes vöröshagyma
- 50 dkg savanyú káposzta
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 tk fűszerpaprika
- 4 ek zsemlemorzsa
Tetejére:
- 1 tojás
Elkészítése:
A zsemléket beáztatjuk vízbe, majd alaposan kinyomkodjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük és a darált húshoz adjuk a kinyomkodott zsemlékkel együtt. Meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a kipréselt fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát és a megmosott, apróra vágott savanyú káposztát.
Jól összedolgozzuk, rúd alakba formázzuk.
Olajjal kikent tepsibe helyezzük, lekenjük felvert tojással, és készre sütjük. Szeletelve kínáljuk.