Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyúkáposztás babsaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg szárazbab
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 6 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 dl tejföl
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 darab babérlevél
  • só
  • bors

Elkészítése

A szárazbabot előző este bő vízben beáztatjuk. Másnap friss, sós vízben, a babérlevelekkel együtt puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

A savanyú káposztát hideg vízben átöblítjük, majd alaposan kinyomkodjuk, hogy ne legyen túl savas vagy vizes.

A majonézt, a mustárt és a tejfölt egy tálban összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük.

A lilahagymát apró kockákra vágjuk.

Egy nagy tálban összekeverjük a kihűlt babot, a savanyú káposztát és a lilahagymát, majd ráöntjük az öntetet. Alaposan összeforgatjuk.

A salátát lefedve hűtőbe tesszük, és legalább 5-6 órán át pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/savanyukaposztas-babsalata/