Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Káposztás egytálételek

Savanyúkáposztás-tarjás dödölle

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 80 dkg krumpli 20 dkg liszt 1 kg tarja 1 kg savanyú káposzta só 3 gerezd fokhagyma 1 teáskanál őrölt feketebors olaj 2 fej vöröshagyma 1-2 evőkanál mustár Elkészítése: A tarját felszeletelem és egy ledénybe rakom, olajat öntök alá és fokhagymát reszelek rá. A vöröshagymát szeletekre vágom és azt is rárakom. Sózom, borsozom, egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kortvelyessy Andrea
Beküldte: 2017.10.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 1 kg tarja
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál mustár


Elkészítése:

A tarját felszeletelem és egy ledénybe rakom, olajat öntök alá és fokhagymát reszelek rá.

A vöröshagymát szeletekre vágom és azt is rárakom. Sózom, borsozom, egy pici pirospaprikát szórok rá, valamint 1 evőkanál mustárt kenek rá.

Tűzhelyen az egészet összepirítom miközben mindent átkeverek, majd vizet öntök alá és majdnem puhára párolom.
Amíg a hús készül, elkészítem a dödöllét.

A krumplit megtisztítom, kis kockákra vágom, és sós vízben megfőzöm. A levében összetöröm, majd a tűzhelyre visszatéve apránként elkeverem benne a lisztet.

Egy tepsit kiolajozok és elterítem benne a káposzta felét. Zsírba mártott kanállal nagyobb halmokat rakok rá a dödölléből. A dödöllét két evőkanállal formázom. Ezek közé teszem a majdnem elkészített hússzeleteket. Az egészet betakarom a maradék káposztával.

A kisült hús zsírjával meglocsolom és sütőben aranybarnára sütöm 40-50 perc alatt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kortvelyessy Andrea
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is