Elkészítése
Először megmossuk a húst, majd kockákra vágjuk, hogy egyenletesen átfőjön. A hagymát apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, és megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Egy teáskanál őrölt köménnyel megszórjuk az egészet, majd pár percig együtt pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott húst, sózzuk, és addig pároljuk, amíg a hús elkezdi elfőni a saját levét. Amikor a hús levét már majdnem teljesen elfőtte, megszórjuk pirospaprikával, és csak kevés vizet adunk hozzá. Ezt a folyamatot többször megismételjük, ügyelve arra, hogy a hús mindig zsírjára piruljon, ez adja az étel gazdag ízét.
Amikor a hús teljesen megpuhult és a szaftja is megfelelően besűrűsödött, köretként galuskát, tarhonyát vagy főtt tésztát kínálhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
