Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Serpenyős-rizses csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg rizs
  • só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab sárga húsú paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • fűszerpaprika ( ízlés szerint)
  • 2 dkg vaj
  • 2 evőkanál aprított petrezselyemzöld

Elkészítése

Sós vizet forralunk és a rizst kb 15 percig főzzük, nem túl puhára. Leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.

A hagymát apróra vágjuk. A paprikát vékonyra felcsíkozzuk. A paradicsomot és a húst kockákra vágjuk.

A fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.

A csirkemell darabokat befűszerezzük.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és rárakjuk a húst, majd 10 percig sütjük. Ezután a fokhagymát belerakjuk és borssal ízesítjük. Ha szépen megpirult a hús, akkor kivesszük a serpenyőből és félrerakjuk.

A vajat felolvasztjuk, a hagymát és a darabolt paprikát kis lángon 5 percig pirítjuk. Ezután a rizst és a paradicsomot hozzáadjuk, majd sóval, borssal, pirospaprikával és chilivel ízesítjük.

A húst is beletesszük és lefedve kis lángon, kb 10 percig főzzük.

Tálaláskor a tetejére aprított petrezselymet szórunk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/serpenyos-rizses-csirke/