Hozzávalók:
- 3 kg krumpli
- 1 nagy fej hagyma
- 10 dkg szalonna
- 3 nagyobb paradicsom
- 1 testes lecsó paprika
- kevés őrölt kömény
- 8 szelet sertéshús (pl. lapocka)
Elkészítése:
A szalonnát felcsíkoztam, zsírjára pirítottam. A zsír egyik részén megsütöttem a kiklopfolt hússzeleteket.
A zsír másik felén az apróra vágott hagymát megpirítottam, majd a nagyon apróra vágott paradicsom és a felkockázott paprika is a fazékba került.
Enyhén meghintettem őrölt pirospaprikával, majd a kockákra vágott krumplival összeforgattam. Felöntöttem annyi vízzel, amennyi teljesen ellepte.
Enyhén megsóztam, de csak módjával, mert a szalonna sós volt. Rövid idő alatt megfőtt. Gyakorlatilag a legegyszerűbb paprikás krumpli készült.
A sült sertéshússal tálaltam.