Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertéspofa csécsiesen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fél sertésfej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 szem egész bors
  • 1 darab babérlevél
  • 1 csipet egész kömény
  • só
  • őrölt piros paprika

A tetejére

  • őrölt pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
Sertéspofa csécsiesen

Elkészítése

A fél sertésfejről éles késsel, az orránál kezdve lefejtjük az ehető részeket. Az orrporcot kivágjuk, ha szükséges, perzseljük, tisztítjuk, majd alaposan megmossuk. A húst megfelelő méretű edénybe tesszük, és annyi meleg vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a fűszereket, és fedő alatt puhára főzzük.

Amikor a sertéspofa megfőtt, a lében hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kivesszük a húsokat a léből, megszórjuk piros paprikával, majd az apróra vágott fokhagymával. Tálaláskor zöldhagymával, zöldpaprikával és paradicsommal kínálhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/sertespofa-csecsiesen/