Hozzávalók:
- 1 kg lapocka, vagy comb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 ek zsír
Elkészítése:
A húst feldaraboljuk. A kockára vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a felszeletelt paprikát együtt a zsíron megpároljuk. Megszórjuk pirospaprikával és borssal, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, felöntjük 2 dl vízzel, és 10 percig forraljuk.
Néha megkeverjük. Ha a paradicsom is megfőtt, sózzuk, és hozzáadjuk a húst. Fedő alatt 60 perc alatt készre főzzük. A közben elfőtt levet vízzel pótoljuk.
Kifőtt tésztával, nokedlivel, vagy tarhonyával tálaljuk. Savanyúságot, salátát, vagy tejfölt kínálunk mellé.