Hozzávalók:
- 20 dkg kenyérszalonna (nyers, nem füstölt)
- 40 dkg sertésoldalas
- 20 dkg burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 dkg lecsó
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (őrölt)
- őrölt fűszerkömény ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 1 ek mangalica zsír
Elkészítése:
A lecsót, a vöröshagymát és a fokhagymát összeturmixoljuk, majd zsíron megdinszteljük.
A tokaszalonnát kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk, az oldalast pedig kb. 6 cm-es darabokra.
Ha a dinsztelés kész, hozzáadjuk a húsokat. Amikor kicsit kifehérednek, fűszerezzük (ha kevés a pörkölt szaftja, adjunk hozzá még forró vizet).
A burgonyát kockára vágjuk. Mikor már majdnem kész a pörkölt, hozzáadjuk.
Ízlés szerint készre fűszerezzük.