Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Shakshuka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 evőkanál olaj (vagy más zsiradék)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 darab piros húsú paprika
  • 6 tojás
  • bors
  • só
  • aprított petrezselyemzöld
  • aprított koriander
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 evőkanál füstölt pirospaprika
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 800 g hámozott, paradicsomlében eltett paradicsom (konzerv)

Elkészítése

A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát és a paprikát. Amikor összeesett, akkor hozzáadjuk a fokhagymát és kissé átpirítjuk.

Ekkor belekeverjük a pirospaprikát, köményt és elkeverjük, kb fél percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomkonzervvel.

Kb 10 percig főzzük, közben hozzáadjuk a koriandert, petrezselymet és sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.

A tojásoknak kis mélyedéseket készítünk és beleütjük. Lefedve kb 5-8 percig főzzük alacsony lángon (addig főzzük, amíg a fehérje meg nem szilárdul teljesen).

A tetejére szórhatunk aszalt paradicsomot, aprított olívabogyót, feta sajtot és petrezselymet.

Pirítóssal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/shakshuka/