Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sólet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg nagy szemű bab
  • 20 dkg árpagyöngy
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 fej lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál zsír
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál piros paprika
  • 3 db babérlevél
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 3 db füstölt ízű ízesítő kocka
  • só
  • bors

Elkészítése

A babot és az árpagyöngyét előző nap beáztatom. Másnap a babot felteszem főzni, és kb. 10 percig főzöm, majd a levet eltávolítom a gyomor kímélése érdekében.

A répákat karikára vágom. A hagymát apróra vágom, és a fokhagymával együtt zsíron üvegesre párolom. Ízesítő kockával kb. 1 liter forró vízben alapot készítek, amiben feloldom az ízesítőt. Az alaphoz hozzáadjuk a hagymát, babot, árpagyöngyét, répát, babérlevelet, lisztet, pirospaprikát és sűrített paradicsomot – mindent egyszerre. Az egészet összekeverem.

A lábos alá vastag lángelosztót teszek, és nagyon kis lángon kb. 4-5 óráig főzöm, amíg a bab meg nem puhul. Közben, ha szükséges, meleg vízzel pótolom.

Nagyon laktató étel, amihez jól megy egy üveg hideg sör vagy egy pohár badacsonyi bor. Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/solet-2/