Elkészítése
A babot előző este alaposan megmossuk, majd a libamellel együtt beáztatjuk. Másnap a libaszárnyról levágjuk a hájat, és kisütjük belőle a zsírt. A keletkezett egy evőkanálnyi libazsírban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, és összekeverjük.
A beáztatott babot a levével együtt hozzáadjuk, ha szükséges, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ezután hozzáadjuk a fűszereket: édes annát, piros aranyat, babérlevelet, egész köményt, őrölt borsot és a zúzott fokhagymát. A babot kb. fél órát főzzük, majd beletesszük a libamellet és a libaszárnyat. Ha szükséges, még vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Fedő alatt majdnem készre főzzük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd a sóletet betesszük sülni. Közben többször megkeverjük, és ha szükséges, sózzuk. A felesleges levét hagyjuk lesülni. Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, és a sólettel együtt tálaljuk.
Friss kenyérrel és apróra vágott lilahagymával kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk!
