Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sólet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db libaszárny tő
  • 20 dkg füstölt libamell
  • 30 dkg tarkabab
  • 20 dkg árpagyöngy
  • 8 db főtt tojás
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál édes anna
  • 1 teáskanál piros arany
  • 2 darab babérlevél
  • 1 csipet egész köménymag
  • só
  • bors
  • 1 fej lilahagyma

Elkészítése

A babot előző este alaposan megmossuk, majd a libamellel együtt beáztatjuk. Másnap a libaszárnyról levágjuk a hájat, és kisütjük belőle a zsírt. A keletkezett egy evőkanálnyi libazsírban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, és összekeverjük.

A beáztatott babot a levével együtt hozzáadjuk, ha szükséges, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ezután hozzáadjuk a fűszereket: édes annát, piros aranyat, babérlevelet, egész köményt, őrölt borsot és a zúzott fokhagymát. A babot kb. fél órát főzzük, majd beletesszük a libamellet és a libaszárnyat. Ha szükséges, még vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Fedő alatt majdnem készre főzzük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd a sóletet betesszük sülni. Közben többször megkeverjük, és ha szükséges, sózzuk. A felesleges levét hagyjuk lesülni. Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, és a sólettel együtt tálaljuk.

Friss kenyérrel és apróra vágott lilahagymával kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/solet-3/