Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Babos egytálételek

Sólet bográcsban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A babot és a füstölt húst előzőleg áztassuk be, így hamarabb megfőnek. A szalonnát bőrével együtt közepes kockákra vágjuk és a bogrács aljába dobjuk sülni. A hagymát megpucoljuk, ugyancsak kockákra vágjuk, majd a már üveges szalonnához keverjük. Együtt dinszteljük, ezután hozzáadjuk a pirospaprikát és felengedjük kevés vízzel. Beletesszük a babot, a kisebb darabokra vágott csülköt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2018.11.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A babot és a füstölt húst előzőleg áztassuk be, így hamarabb megfőnek.

A szalonnát bőrével együtt közepes kockákra vágjuk és a bogrács aljába dobjuk sülni.

A hagymát megpucoljuk, ugyancsak kockákra vágjuk, majd a már üveges szalonnához keverjük. Együtt dinszteljük, ezután hozzáadjuk a pirospaprikát és felengedjük kevés vízzel.

Beletesszük a babot, a kisebb darabokra vágott csülköt és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi.

Ekkor még ne sózzuk, mert meglehet a füstölt hústól elég sós lesz, de szórjuk meg borssal és ha szeretjük, őrölt köménnyel is.

Lehetőleg ne túl erős tűzön, néha megkeverve főzzük majdnem készre. Lehetőleg lassan főzzük, így lesz szaftos.

Amikor majdnem kész megkóstoljuk, szükséges-e még sózni, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott kolbászt, ezzel még főzzük egy kicsit.

A tűzről levéve friss kenyérrel fogyasztjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is