Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg tarkabab 10 dkg árpagyöngy (gersli) 3 db vöröshagyma 1 fej fokhagyma 70-80 dkg nyers füstölt tarja vagy lapocka (esetleg füstölt libacomb vagy mell) só, bors, ételízesítő kb 3 ek őrölt fűszerpaprika 2 db babérlevél 5-6 db tojás Elkészítése: A babot és a füstölt húst legalább 6 órára be kell áztatni. A római […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
300 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
malmosszilvia
Beküldte: 2017.03.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg tarkabab
  • 10 dkg árpagyöngy (gersli)
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 70-80 dkg nyers füstölt tarja vagy lapocka (esetleg füstölt libacomb vagy mell)
  • só, bors, ételízesítő
  • kb 3 ek őrölt fűszerpaprika
  • 2 db babérlevél
  • 5-6 db tojás


Elkészítése:

A babot és a füstölt húst legalább 6 órára be kell áztatni. A római tálat is egy-két órára beáztatjuk. A tojásokat és az árpagyöngyöt alaposan meg kell mosni.

Egy nagy fazékban a felaprított hagymákat olajon meg kell pirítani, majd félrehúzzuk a tűzről és a pirospaprikával jól elkeverjük.

Ezután apránként vizet adunk hozzá, majd a többi hozzávalót is (bab, hús, árpagyöngy, só, bors, ételízesítő, babérlevél) bele kell rakni és még annyi vizet, hogy kb. két ujjnyira ellepje azokat.

A forrástól számítva kb. 1 órán át kell főzni. Ezután a húst felszeletelve a tojásokat megmosva és az egészet egy római tálba rakjuk úgy, hogy alul és felül bab legyen, közepén a hússzeletek és a tojás. Kb. 120 fokon először egy órán át sütjük, majd kb. 3 órán keresztül 150-160 fokon.

Óránként ránézünk, megkeverjük, ha kell kevés vízzel pótoljuk, hogy ne legyen száraz és még ízesíthetjük is közben, ha szükséges. (A tojásokat az utolsó 2 órában is hozzá lehet adni, vagy akár külön megfőzni, ahogyan én is tettem és csak a végén tálalni a kész sólethez.)

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
malmosszilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is