Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Somogyi galuska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 30 dkg tejföl
  • 3 dl víz
  • majoránna ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Galuskához

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • 2 kiskanál só
  • 3 dl víz (maximum 3,5)

Elkészítése

Először a szaftot készítjük el. A szalonnát apróra felvágjuk és elkezdjük kis lángon kisütni a zsírját. Amikor kisült, akkor hozzáadjuk a tisztított és felaprított vöröshagymát és elkezdjük pirítani.

Amikor kellőképpen összeesett a hagyma, akkor rátesszük a pisorpaprikát és átpirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket (só, bors és majoránna), majd addig főzzük, amíg a hagyma meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a karikázott zöldhagymát is és ezzel is főzzük kicsit.

A tejfölt elkeverjük kevés szafttal (hőkiegyenlítés miatt), majd hozzáadjuk a hagymás-szalonnás alapohoz és összeforraljuk.

A galuskához a lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tojásokat és a víz nagyrészét, majd elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha kell, akkor dolgozunk még bele vizet.

Sós, logogó vízbe szaggatjuk a galuskát és kifőzzük több részletben. A kész galuskát a meleg szaftba szedjük és összeforgatjuk.

Pirított baconnel és petrezselyemmel vagy snidlinggel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/somogyi-galuska-2/