Az édesburgonyát alaposan megmossuk, de nem hámozzuk meg. Kockákra vágjuk, majd tepsibe szórjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a szeletelt gombát. A fokhagymát pucolás nélkül beledobjuk.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, majd kevés olajjal meglocsoljuk. Az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy minden alapanyag egyenletesen befűszereződjön.
A póréhagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és szintén a tepsibe szórjuk. Előmelegített sütőben, 180–200 °C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük, amíg az édesburgonya puha, a sonka és a gomba pedig enyhén megpirul.
Tipp
Ha tartalmasabb ételt szeretnénk, szórhatunk rá reszelt sajtot a sütés vége előtt. Friss zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel vagy rozmaringgal még különlegesebb ízt adhatunk neki.