Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás, gombás édesburgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db édesburgonya
  • 10 dkg sonka
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg gomba
  • só
  • bors
  • kakukkfű
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

Az édesburgonyát alaposan megmossuk, de nem hámozzuk meg. Kockákra vágjuk, majd tepsibe szórjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a szeletelt gombát. A fokhagymát pucolás nélkül beledobjuk.

Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, majd kevés olajjal meglocsoljuk. Az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy minden alapanyag egyenletesen befűszereződjön.

A póréhagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és szintén a tepsibe szórjuk. Előmelegített sütőben, 180–200 °C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük, amíg az édesburgonya puha, a sonka és a gomba pedig enyhén megpirul.

Tipp

Ha tartalmasabb ételt szeretnénk, szórhatunk rá reszelt sajtot a sütés vége előtt. Friss zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel vagy rozmaringgal még különlegesebb ízt adhatunk neki.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/sonkas-gombas-edesburgonya/