Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás-gombás penne recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg penne
  • 15 dkg füstölt, főtt sonka
  • 1 üveg szeletelt gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg sajt
  • 3 dkg parmezán
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanál morzsolt petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • csipet őrölt bors
  • csipet őrölt szerecsendió

Elkészítése

A sonkát keskeny csíkokra vágjuk. A sajtokat lereszeljük és a trappistából egy keveset félreteszünk a tálaláshoz.

Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagyma gerezdeket az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a sajtokat, a fűszereket, a gombát a levével együtt és a tejszínt, majd 3-4 perc alatt, míg a sajt is feloldódik benne, összefőzzük.

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és még forrón összekeverjük a sonkás szósszal.

Tálaláskor egy kis reszelt sajtot szórunk rá.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/sonkas-gombas-penne/