Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás-karfiolos-zöldborsós pulykaropogós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g pulykamellfilé (kockázva)
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 7,5 dkg sajt (ha van füstölt, akkor azzal)
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 szelet kenyér
  • 0,25 db karfiol (rózsáira szedve)
  • 1 maréknyi zöldborsó
  • 5 dkg vaj
  • só
  • bors
  • provance-i fűszerkeverék

Elkészítése

A pulykamellet és a sonkát felkockázzuk, majd egy tálba tesszük. A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kifacsarva hozzáadjuk a húsokhoz. A karfiolt apró rózsákra szedjük, és a borsóval együtt szintén belekeverjük. A vajat kisebb darabokra vágva adjuk hozzá. Az egészet bőségesen fűszerezzük, majd egy kivajazott jénai tálba tesszük át.

Ezután lereszeljük a sajtot. A tejfölbe belekeverjük a 2 tojást és a reszelt sajt felét. Ezt a mártást a húsos keverék tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk rajta. A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 40 percig sütjük. Az elején érdemes letakarni, hogy a sajt ne égjen meg, amíg a hús párolódik. A sütés végén levesszük a fóliát, és a tetejét aranyszínűre pirítjuk.

Köretként friss salátát vagy savanyúságot kínálhatunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/sonkas-karfiolos-zoldborsos-pulykaropogos/