Elkészítése
A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk. Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, sót, köménymagot, és egy gerezd apróra vágott fokhagymát. A káposztát puhára pároljuk, majd félretesszük. Közben egy sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk, és a megpárolt káposztát egyenletesen elterítjük rajta.
A tejfölt a többi hozzávalóval (például tojással, reszelt sajttal, vagy bármivel, amit szeretnénk beletenni) simára keverjük, majd ráöntjük a káposztára, és egyenletesen eloszlatjuk. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép pirosra sül.
Amikor a káposzta megsült, kivesszük a sütőből, és még melegen rátesszük a sonkaszeleteket. A sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük, mint egy roládot. Hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Az íze hasonló lesz a rakott kelkáposztához, de sokkal gyorsabban elkészül. Jó étvágyat kívánunk!


