Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás, kelkáposztás tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 0,5 dl olaj
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 3 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg gépsonka

Elkészítése

A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk. Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, sót, köménymagot, és egy gerezd apróra vágott fokhagymát. A káposztát puhára pároljuk, majd félretesszük. Közben egy sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk, és a megpárolt káposztát egyenletesen elterítjük rajta.

A tejfölt a többi hozzávalóval (például tojással, reszelt sajttal, vagy bármivel, amit szeretnénk beletenni) simára keverjük, majd ráöntjük a káposztára, és egyenletesen eloszlatjuk. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép pirosra sül.

Amikor a káposzta megsült, kivesszük a sütőből, és még melegen rátesszük a sonkaszeleteket. A sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük, mint egy roládot. Hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Az íze hasonló lesz a rakott kelkáposztához, de sokkal gyorsabban elkészül. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/sonkas-kelkaposztas-tekercs/