Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás padlizsán recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 nagy padlizsán
  • 30 dkg füstölt sonka (vagy tarja )
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • só
  • bors
  • majoránna

Elkészítése

A padlizsánt alaposan megmossuk, de nem hámozzuk meg, egészben hagyjuk. Műanyag késsel az oldalát bevagdaljuk, majd minden vágatba egy sonkaszeletet dugunk. A hosszúkásra vágott fokhagymagerezdekkel szintén megtűzdeljük. Ezután a padlizsánokat kívülről alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel.

Egy olajjal megkent tűzálló tálra fektetjük a megtöltött padlizsánokat, és olajjal leöntjük őket. Előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig, a padlizsán nagyságától függően, amíg meg nem puhulnak.

Tálalás előtt a padlizsánokat kettévágjuk, hogy mindenki egy fél padlizsánt kapjon. A megforrósított, tejföllel elkevert vajjal leöntjük, és így kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/sonkas-padlizsan/