Elkészítése
Az előkészítés
Először megpucoljuk a burgonyát, majd vékony karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát kettévágjuk, és vékony szeletekre daraboljuk, hogy csíkokra essen szét. A szalonnát kockákra, a sonkát pedig csíkokra aprítjuk, így előkészítve minden hozzávalót.
Elkészítés
Egy nagyobb edénybe öntünk egy kevés olajat, majd hozzáadjuk a burgonyát, a hagymát, a felkockázott szalonnát és a csíkokra vágott sonkát. Megsózzuk az egészet, majd lefedve, alacsony lángon párolni kezdjük. Időnként megkeverjük, hogy minden egyenletesen főjön. Ha a burgonya kicsit odakapna, nem gond, lapos késsel felkaparjuk a pirosra sült részeket, és jól összekeverjük a többi hozzávalóval.
Amikor a burgonya megpuhult, az egész ételt egy tálra borítjuk. Végül megszórjuk kockára vágott savanyú uborkával, majd frissen őrölt borssal és pirospaprikával ízesítjük.
