Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás szalonnás burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg burgonya
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 10 dkg szalonna
  • 10 dkg füstölt sonka
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • 2-3 db savanyú uborka
  • 1 kávéskanál olaj

Elkészítése

Az előkészítés

Először megpucoljuk a burgonyát, majd vékony karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát kettévágjuk, és vékony szeletekre daraboljuk, hogy csíkokra essen szét. A szalonnát kockákra, a sonkát pedig csíkokra aprítjuk, így előkészítve minden hozzávalót.

Elkészítés

Egy nagyobb edénybe öntünk egy kevés olajat, majd hozzáadjuk a burgonyát, a hagymát, a felkockázott szalonnát és a csíkokra vágott sonkát. Megsózzuk az egészet, majd lefedve, alacsony lángon párolni kezdjük. Időnként megkeverjük, hogy minden egyenletesen főjön. Ha a burgonya kicsit odakapna, nem gond, lapos késsel felkaparjuk a pirosra sült részeket, és jól összekeverjük a többi hozzávalóval.

Amikor a burgonya megpuhult, az egész ételt egy tálra borítjuk. Végül megszórjuk kockára vágott savanyú uborkával, majd frissen őrölt borssal és pirospaprikával ízesítjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/sonkas-szalonnas-burgonya/