Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 nagy karfiol
- 20 dkg zsemlemorzsa (pirítva finomabb)
- kevés vaj
- 1 kis doboz tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- ételízesítő
- grill zöldség fűszer
- 1 tojás
- 1-2 csomag sonka, vagy bacon
- 20 dkg reszelt sajt (ha a fele füstölt, még finomabb)
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük,majd sós, ételízesítős vízben megfőzzük és leszűrjük.
A zsemlemorzsában megforgatjuk a karfiolokat, majd kivajazott tepsibe tesszük, megszórjuk ételízesítővel, grillfűszerrel.
A tojást belekeverjük a tejfölbe, majd a sót, borsot is (esetleg zúzott fokhagyma is kerülhet bele),
és ezzel a keverékkel leöntjük a karfiolokat.
Megszórjuk a felkockázott sonkával (baconnel), apróra vágott petrezselyemmel.
Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 10 perc alatt elősütjük.
Majd kivesszük, megszórjuk bőven reszelt sajttal,és további kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Ha pirul a tetején a sajt, akkor jó.
[box style=”info”]Nagyon finom, nem száraz étel, ráadásul kiadós és laktató.[/box]

