Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagy karfiol 20 dkg zsemlemorzsa (pirítva finomabb) kevés vaj 1 kis doboz tejföl 1 csokor petrezselyem só bors ételízesítő grill zöldség fűszer 1 tojás 1-2 csomag sonka, vagy bacon 20 dkg reszelt sajt (ha a fele füstölt, még finomabb) Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük,majd sós, ételízesítős vízben megfőzzük és leszűrjük. A zsemlemorzsában megforgatjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Karamella
Beküldte: 2015.10.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagy karfiol
  • 20 dkg zsemlemorzsa (pirítva finomabb)
  • kevés vaj
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • ételízesítő
  • grill zöldség fűszer
  • 1 tojás
  • 1-2 csomag sonka, vagy bacon
  • 20 dkg reszelt sajt (ha a fele füstölt, még finomabb)


Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük,majd sós, ételízesítős vízben megfőzzük és leszűrjük.

A zsemlemorzsában megforgatjuk a karfiolokat, majd kivajazott tepsibe tesszük, megszórjuk ételízesítővel, grillfűszerrel.

A tojást belekeverjük a tejfölbe, majd a sót, borsot is (esetleg zúzott fokhagyma is kerülhet bele),
és ezzel a keverékkel leöntjük a karfiolokat.

Megszórjuk a felkockázott sonkával (baconnel), apróra vágott petrezselyemmel.

Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 10 perc alatt elősütjük.

Majd kivesszük, megszórjuk bőven reszelt sajttal,és további kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Ha pirul a tetején a sajt, akkor jó.

[box style=”info”]Nagyon finom, nem száraz étel, ráadásul kiadós és laktató.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Karamella
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is