Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyát héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, és karikákra szeleteljük. A füstölt sonkát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat felforrósítunk, és megpirítjuk benne a kockázott burgonyát. Miután megpirult, kiszedjük a serpenyőből. A maradék olajon megfuttatjuk a sonkát, majd hozzáadjuk a hagymát és a petrezselyemzöldet. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2013.03.23.

Hozzávalók

A formához

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, és karikákra szeleteljük. A füstölt sonkát apró kockákra vágjuk.

Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat felforrósítunk, és megpirítjuk benne a kockázott burgonyát. Miután megpirult, kiszedjük a serpenyőből. A maradék olajon megfuttatjuk a sonkát, majd hozzáadjuk a hagymát és a petrezselyemzöldet. Az egészet alaposan összeforgatjuk.

A sütőformát kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórjuk, majd a zöldséges-sonkás keveréket beleöntjük.

A tojásokat egy tálban felverjük, sóval, borssal ízesítjük, és belekeverjük a tejfölt. Ezt a tojásos keveréket egyenletesen ráöntjük a sütőformában lévő alapra.

Előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 30 perc alatt aranyszínűre sütjük. Önálló fogásként vagy friss salátával tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is