Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás tojáslepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 6 szál zöldhagyma
  • 20 dkg főtt füstölt sonka
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • bors
  • só
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl

A formához

  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, és karikákra szeleteljük. A füstölt sonkát apró kockákra vágjuk.

Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat felforrósítunk, és megpirítjuk benne a kockázott burgonyát. Miután megpirult, kiszedjük a serpenyőből. A maradék olajon megfuttatjuk a sonkát, majd hozzáadjuk a hagymát és a petrezselyemzöldet. Az egészet alaposan összeforgatjuk.

A sütőformát kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórjuk, majd a zöldséges-sonkás keveréket beleöntjük.

A tojásokat egy tálban felverjük, sóval, borssal ízesítjük, és belekeverjük a tejfölt. Ezt a tojásos keveréket egyenletesen ráöntjük a sütőformában lévő alapra.

Előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 30 perc alatt aranyszínűre sütjük. Önálló fogásként vagy friss salátával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/sonkas-tojaslepeny/