Elkészítése
A cipó tetejét óvatosan levágjuk, és a belsejét kiszedjük. Az oldalfalakon hagyjunk egy kis tésztát, hogy megtartsa a tölteléket. A főtt tojásokat felkarikázzuk, és körben a cipó belsejébe helyezzük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben olajon megdinszteljük. A savanyú káposztát alaposan megmossuk, majd a hagymához adjuk, és együtt sütjük kb. 10 percig. Ezután hagyjuk kihűlni.
Amikor a káposzta kihűlt, hozzákeverjük a felcsíkozott füstölt sonkát. A keveréket a cipó belsejébe töltjük, majd a tetejét meglocsoljuk a tejföllel. A cipó tetejére visszahelyezzük a levágott “kalapot”, majd az egészet szorosan alufóliába csomagoljuk.
Az előkészített cipót 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt átforrósítjuk. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk langyosra hűlni, majd levesszük róla a fóliát. A cipót éles késsel szeleteljük, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
