Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkával töltött cipó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db cipó (fél kg)
  • 5 db keményre főtt tojás
  • 0,5 kg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg füstölt főtt sonka
  • 3 dl tejföl
  • 2-3 evőkanál olaj

Elkészítése

A cipó tetejét óvatosan levágjuk, és a belsejét kiszedjük. Az oldalfalakon hagyjunk egy kis tésztát, hogy megtartsa a tölteléket. A főtt tojásokat felkarikázzuk, és körben a cipó belsejébe helyezzük.

A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben olajon megdinszteljük. A savanyú káposztát alaposan megmossuk, majd a hagymához adjuk, és együtt sütjük kb. 10 percig. Ezután hagyjuk kihűlni.

Amikor a káposzta kihűlt, hozzákeverjük a felcsíkozott füstölt sonkát. A keveréket a cipó belsejébe töltjük, majd a tetejét meglocsoljuk a tejföllel. A cipó tetejére visszahelyezzük a levágott “kalapot”, majd az egészet szorosan alufóliába csomagoljuk.

Az előkészített cipót 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt átforrósítjuk. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk langyosra hűlni, majd levesszük róla a fóliát. A cipót éles késsel szeleteljük, és melegen vagy hidegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/sonkaval-toltott-cipo/