Húsgolyó
A darált húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojássárgáját, sót és borsot. Összegyúrjuk, majd annyi zabpelyhet keverünk bele, hogy jól formázható masszát kapjunk. Kis méretű golyókat formálunk belőle.
Zöldborsós réteg
A zöldborsót kevés sóval puhára főzzük, majd villával összetörjük. Hozzákeverjük az aprított petrezselymet, a tojásfehérjét, végül annyi zabpelyhet, hogy masszát kapjunk. A borsós keverékből kisebb adagokat lecsípünk, kilapogatjuk, közepébe helyezünk egy húsgolyót, és beburkoljuk vele.
Burgonyás réteg
A főtt burgonyát megtisztítjuk, összetörjük, majd sóval, tojással és liszttel összedolgozzuk. A masszából adagokat csípünk le, kilapogatjuk, és a közepébe helyezünk egy zöldborsós golyót, majd bebugyoláljuk.
Sütés
A kész gombócokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és előmelegített, 180 fokos sütőben 30–35 percig sütjük. Ha 25 perc után már nagyon barnul, vegyük ki.
Tipp
A golyókat kínálhatjuk tejföllel, majonézzel vagy ketchuppal, de akár friss saláta is jól illik mellé. Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, a burgonyás rétegbe reszelt sajtot is keverhetünk.