Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sós mozart golyó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húsgolyóhoz

  • 150 g darált hús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 30 g zabpehely
  • 1 db tojássárgája
  • bors
  • só

Zöldborsós réteg

  • 400 g főtt zöldborsó
  • 20 g petrezselyemzöld
  • 40 g zabpehely
  • só

Burgonyás réteg

  • 1 kh főtt burgonya
  • 1 db tojás
  • 60 dkg liszt
  • só

Elkészítése

Húsgolyó

A darált húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojássárgáját, sót és borsot. Összegyúrjuk, majd annyi zabpelyhet keverünk bele, hogy jól formázható masszát kapjunk. Kis méretű golyókat formálunk belőle.

Zöldborsós réteg

A zöldborsót kevés sóval puhára főzzük, majd villával összetörjük. Hozzákeverjük az aprított petrezselymet, a tojásfehérjét, végül annyi zabpelyhet, hogy masszát kapjunk. A borsós keverékből kisebb adagokat lecsípünk, kilapogatjuk, közepébe helyezünk egy húsgolyót, és beburkoljuk vele.

Burgonyás réteg

A főtt burgonyát megtisztítjuk, összetörjük, majd sóval, tojással és liszttel összedolgozzuk. A masszából adagokat csípünk le, kilapogatjuk, és a közepébe helyezünk egy zöldborsós golyót, majd bebugyoláljuk.

Sütés

A kész gombócokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és előmelegített, 180 fokos sütőben 30–35 percig sütjük. Ha 25 perc után már nagyon barnul, vegyük ki.

Tipp

A golyókat kínálhatjuk tejföllel, majonézzel vagy ketchuppal, de akár friss saláta is jól illik mellé. Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, a burgonyás rétegbe reszelt sajtot is keverhetünk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/sos-mozart-golyo/