Elkészítése
Hozzávalók:
2 személy részére:
- 50 dkg kacsazúza tisztítva
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek (szójaszószos) ételízesítő
- só
- frissen őrölt bors
- 1 enyhén csípős kosszarvú paprika
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 ek mártássűrítő por
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 ek friss majoránna
- 1 ek sűrített paradicsom
- 0,5 csomag spenótos olívalevél formájú olasz tészta
Elkészítése:
A zúzát megmossuk, megtisztítjuk, majd kockára vágjuk. A hagymát felkockázzuk tisztítás után, és olívaolajon megpirítjuk a felaprított fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk,majd a fűszerpaprikával megszórjuk, és rádobjuk a zúzát. Jól elkeverjük, és felöntjük a borral. A zöldpaprikát felkarikázva hozzáadjuk a paradicsomsűrítménnyel együtt. Kevés vizet öntünk még rá, hogy ellepje, majd 2-3 órát lassú tűzön lefedve puhára főzzük. A levét besűrítjük mártásporral, friss majoránnát szórunk, rá és már tálalható is.
A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és kevés olívaolajat öntünk rá. A zúzaraguval tálaljuk.

