Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg mirelit spenót
- 0,5 l tej
- 2 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- só
- bors
- 2 felvert tojás
- 25 dkg csavaros tészta
- 5 dkg trappista sajt
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a spenótot. Sűrűsödésig főzzük. Sózzuk, borsozzuk.
A tésztát sós, forró vízben kifőzzük, leszűrjük, majd a felvert tojást hozzá keverjük. A spenótos főzeléket is belekeverjük, majd olajozott, kapcsos tortaformába (24 cm) kanalazzuk.
180 fokon sütjük addig, amíg megpirul a teteje. Még forrón ráreszeljük a sajtot

