Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Fasírtok, gombócok

Spenótos ricotta gombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg ricotta 2 tojás sárgája 1 kávéskanál só 1 késhegynyi szerecsendió reszelve bors ízlés szerint, frissen őrölve 25 dkg spenót 4 dkg zsemlemorzsa 3 dl főzőtejszín 1 evőkanál finomliszt 2 gerezd zúzott fokhagyma 2 ek snidling aprítva Elkészítése: A ricottát keverjük össze a tojás sárgákkal, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, a megmosott, leszárított és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg ricotta
  • 2 tojás sárgája
  • 1 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi szerecsendió reszelve
  • bors ízlés szerint, frissen őrölve
  • 25 dkg spenót
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek snidling aprítva


Elkészítése:

A ricottát keverjük össze a tojás sárgákkal, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, a megmosott, leszárított és aprított spenótlevéllel. Végül adjuk hozzá a morzsát. Keverjük alaposan össze és tegyük félre néhány percre, míg a zsemlemorzsa megduzzad. Kézzel könnyen formázhatónak kell lennie, ha túl lágy, tegyünk hozzá még morzsát.

Vizes kézzel készítsünk diónyi golyókat belőle, majd forrásban lévő, sós vízben főzzük meg. Mikor feljönnek a víz felszínére, el is készültek.

A tejszínt melegítsük fel, de ne forraljuk, keverjük el benne a lisztet, dobjuk bele a zúzott fokhagymát és az aprított snidlinget, majd öntsük a gombócokra és tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is