Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Fasírtok, gombócok

Spenótos-ricottás gombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg spenót 15 dkg ricotta egy marék petrezselyemzöld 10-12 dkg liszt 1 tojás (nagy) 2 gerezd fokhagyma 10 dkg sajt (nálam gouda) szerecsendió só őrölt bors Elkészítése: A spenótot forrásban lévő vízbe tesszük, és 2-3 percig főzzük. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Az alaposan kinyomkodott spenótot és a petrezselyemzöldet nagyobb […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.08.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg spenót
  • 15 dkg ricotta
  • egy marék petrezselyemzöld
  • 10-12 dkg liszt
  • 1 tojás (nagy)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt (nálam gouda)
  • szerecsendió
  • őrölt bors


Elkészítése:

A spenótot forrásban lévő vízbe tesszük, és 2-3 percig főzzük. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, majd kinyomkodjuk belőle a vizet.

Az alaposan kinyomkodott spenótot és a petrezselyemzöldet nagyobb darabokra felvágjuk.

Egy tálba beletesszük a ricottát, a reszelt sajtot, majd hozzáadjuk az összevágott spenótot, a petrezselyemzöldet, belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, szerecsendióval, és villával alaposan összekeverjük.

Ezután beleütjük az egész tojást, hozzáadjuk a lisztet, és kézzel formázható masszává összegyúrjuk. (Ha túl lágy lenne a massza, akkor még lisztet adhatunk hozzá.)

A masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, majd egy tálcára helyezve kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. (Én 15 percre a fagyasztóba tettem be, hogy kissé megdermedjen.)

Egy edényben enyhén sós vizet forralunk, majd belehelyezzük a gombócokat. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, és ettől számítva kb. 2 percig főzzük. Szűrővel kiemeljük a vízből, jól lecsepegtetjük, és tálalásig melegen tartjuk.

Tálalhatjuk reszelt sajttal megszórva, tejföllel megcsorgatva, ízlés szerint salátával, vagy éppen sajtmártással. (Én sajtmártással, és olívaolajjal meglocsolva tálaltam.)

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is